SlaskHack 2024

Plats: RELFA – Spelens hus på Bangatan 14 i Falköping.
Tid: Hacket öppnar på fredagen 22/3 kl 17:00 och pågår till söndag 24/3 kl 13:37.
Kostnad: 200 kr – föranmälan gäller! 
Mer matnyttig info nedanför svadan!

TRIVSELDATA
Efter flera års hack där allt gammalt groll, alla gamla fördomar, och alla gamla min-dator-är-bättre-än-din-dator-repliker har förpassats till void(), har har jag en känsla av att dataträffar blivit någon helt annat. Nu träffas vi istället med skön ödmjukhet där vi gillar allt som räknas i Kilobyte och Megahertz, och möjligen knyter näven i fickan över att dåtidens ingenjörer kanske borde vågat ta i lite mer med en del dataspecifikationer. Rentav fäller man en tår över att man kanske borde köpt datormärke X istället för Y. Vi visar i alla fall öppenhet inför andras val.

På sistone har jag förkovrat mig arkeologiskt i datatidningar från tidigt till mitten av 80-talet. Det har bl a varit Your Computer, och nu senast en tidning från Nya Zeeland som hette Bits & Bytes. Det är alla möjliga sorters datorer representerade i dessa tidningar, och det bör ha varit ett tvärsnitt av samhället i stort kan jag tänka. Bara i min hemstad vill jag minnas att det fanns Commodore, Sinclair, Sord och iaf en instans av en Dragon 32! På den tiden var man mest tacksam över att det fanns någon med likadan dator och gärna med kontakter i andra städer så man kunde få fatt på mjukvara. Min kusin i Huskvarna tog med mig till en av sina klasskompisar för ett enskilt copy party när jag hälsade på honom vid ett tillfälle! Man var i himmelriket!

Och nu är vi här: Vi är ett gäng människor i detta land med gemensam värdegrund där vi blivit vårdnadshavare för dessa maskiner som för blott 30-40 år sedan totalt styrde våra liv!

Så, välkomna till ålderdomshemmet Slaskhack 2024, där vi värnar våra åldrade elektroniska vänner medelst trivseldata!

Svenska Atariklubben, genom sekreterare Lars Thim

 • Slaskhack är en sammankomst om våren för främst entusiaster som brinner för datorer och tv-spel från svunna tider, rent statistiskt har maskinvara från 80- och 90-talen synts, brukats och rentav lagats/modifierats på våra hack. Alla är välkomna, vi i Svenska Atariklubben som anordnat träffar årligen sedan 1995, välkomnar alla spännande plattformar! Här kan man träffa likasinnade, och inte minst ta del av en veritabel ansamling av kunskap kring gamla datorer och tv-spel!
 • Inträdesavgift: Under detta hack kör vi 200 kr i inträde för de som föranmält till sekreterare, om plats finnes! Föranmälan bör garantera en plats om man anmäler tidigt (under förutsättning att det inte blir restriktioner om hur många man får umgås, förstås! Man vet ju inte om det där med pandemi brusar upp igen…) – du kommer att få en bokningsbekräftelse. Vi förbehåller oss rätten att se antalet datorplatser som fullsatta ifall den situationen skulle uppstå. Kontakta oss om du är osäker!
 • Fritt inträde för besökare som inte sätter upp dator utan kommer för att hälsa på och mingla och minderåriga är välkomna i målsmans sällskap. Öppettider för detta är: Fredag 17-22, Lördag 10-22 och Söndag 10-13.
 • Föranmälan görs till den användare på domänen sak.nu som heter info. Se det som ett inträdesprov att bygga en korrekt e-post-adress av detta. Detta meddelande skall innehålla ditt namn, nick, telefonnummer och gärna vad hårdvara du kommer medföra. Om du ämnar sova i lokalen måste vi även veta det i anmälan! Lista över besökare som anmält sig och vill stoltsera med det längst ned i detta inlägg – vänligen meddela i din anmälan om du vill synas där eller ej!
 • Ta med förlängnings- och förgreningskablage så du överlever. Ett eluttag per person erbjuder vi. Kolla gärna en gång extra så ALLT ni behöver är med till hacket!
 • Om Falköping, lokalen och hacket i stort
  Falköping ligger längs västra stambanan och lite drygt en timme med tåg från Göteborg. Från Falköping C är det inte mycket mer än ca 600 meter till lokalen. Lokalen är spelföreningen Relfas klubblokal och den har fullutrustat kök och toaletter. Man får sova i lokalen, men då behöver vi ha vaken brandvakt under natten.
 • Det händer att folk vidbringar saker till försäljning på hacket. Antingen till fast pris eller auktion. Och som alltid: SAK frånskriver sig allt ansvar vid dessa transaktioner! Skriv gärna i kommentarer till inbjudan om ni ämnar sälja något, så det blir reklam för det.

För allas trevnad ber vi dig som besökare att följa några enkla regler!

 • Inget bråk
 • Ingen rökning inomhus
 • Inga droger
 • Kasta ert skräp i papperskorgen
 • Förpassa pet-flaskor och -burkar i för ändamålet avsedd behållare.
 • Var rädd om lokal, möbler, kök, toalett etc
 • Ingen alkoholkonsumption är tillåten i lokalen! Nolltolerans råder.
 • Använd sunt förnuft när du komponerar eller lyssnar på musik; försök inte överrösta varandra, och använd hörlurar i situationer där man normalt sett gör det.

Överträdelse kan innebära avhysning från lokalen och avstängning från arrangemanget. Vi som organiserar Slaskhack 2024 förbehåller oss rätten att avgöra vad som utgör en tillräckligt grov överträdelse.

VÄLKOMMEN!

(OBS: Med reservation för ändringar, avdrag och tillägg. Håll er ajour med innehållet i inbjudan.)

ANMÄLDA BESÖKARE
Fnorder, Atari STE + Cosmos Ex + HP48S
PeP, [Something]
TBC, Tatung Einstein 256
NollKollTroll, 65C02-baserad superdator
MrSVCD, Amiga 500
bjonte, HP48GX
hof, Commodore 128
digix, Commodore/Unix
Redreamer, Mega65
Sharakmir, C64, Amiga Tyvärr!
Yoshi, NES, SNES
Tyvärr!
Rowdy, C64
Evil/DHS, Atari ST
hencox & instream, minst en falk, kanske två
Martin, Äldre tv-spel
TFE / Omega, Atari STE och egentillverkad hårdvara! [Spännande! / Sekr]
GoNiLoTTo, C128D
Mr.Dean, ”Något obskyrt på 8 bitar”
ZiN, Atari 4160STFM
Nitro, Atari Lynx
Edward, Laptop
il Profesore, Atarihårdvara
3 svar på ”SlaskHack 2024

 1. Eventuellt kommande event vid påsk eller allhelgona, kunde vara ett SnaskHack?
  Ser som vanligt fram emot SlaskHack, blir kul att se vad alla håller på med och få inspireration!

 2. App-app-app! Blir det osämja kommer vi arrangörer skipa rättvisa genom att påtvinga inblandade kombattanter i ett stycke offentligt Barbarian Chop-aholic Tournament! Eller Virtua Fighter på Sega Saturn. Håll er i skinnet! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.