HöST(h)ack 2k22 – efterord

Tack alla inblandade för ett som vanligt utomordentligt trivsamt hack! Vår PeP dristade sig till och med att använda ett så vackert vuxenord som ”SAMKVÄM” om det, och jag är benägen att hålla med. Vi är nog trots allt ett gäng mysiga farbröder som sitter och kompilerar.

PeP:s mål att starta datakrig möttes enbart av förstående tystnad, som när en farbror står och gruffar över något i kön på Ica, eller nåt… Det är fel storlek, färg, pris eller märke på en förpackning med något livsmedel som sett likadant ut i alla år, och man känner någon form av medlidande inför frustrationen. Man förstår varför det gnälls, men man har insett att det är inte värt energin längre. Ja, PeP har rätt i att av Amigans 4096 färger är 3584 av dem murrigare än de 512 samägda nyanser som man även finner på en Atari ST, men nej, vi upprörs inte längre. Av någon anledning har man mognat i samband med de grå hårstråna som vinner mer och mer mark för varje kamning – om det ens finns kvar något att kamma – och plötsligt är det viktigare HUR pixlarna används, inte klarheten i deras lyster. Nu är vi istället en enad front som säger att M68000, Z80 och 6502 är bättre processorer än vad skit som än driver Android- och Apple-telefonernas själlösa appar i 16,7 murriga miljoner färger på riktigt tråkiga knappt synliga pixlar.

Undertecknad trivdes med att se produktiviteten som frodades framför skärmarna, och lyckades t o m själv producera lite GFA-Basic-kod och koppla av med lite spel mellan varven.

NollKollTroll höll i en intressant föreläsning kring assembler, som var extremt matnyttig, och som förhoppningsvis kommer följas upp i framtiden! Tumme hålls!

Nu hoppas vi att vi lyckas få ihop lite gammeldata lite oftare i framtiden än en gång om året. Sådana här tillställningar ger mersmak och det är trots allt med lite sorg man noterar hur folk runt söndag lunch knoppar av en efter en för hemfärd.

Återigen, tack alla som kom för ni kommer och hjälper till att göra våra hack till så fantastiska tillställningar!

/ Sekreteraren

1 svar på ”HöST(h)ack 2k22 – efterord

  1. Jag skriver under på det mesta av ovanstående.
    Min amiga kan visa 262144 färger på skärmen samtidigt i å för sig 🙂
    Och ja.. när produkter man alltid gillat försvinner från affären är det mycket ledsamt.
    Hägges mandelkubbar 🙁 Starobrno folköl 🙁

    / Pensionären

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.