SlaskHack 2016

I fikarummen pratas det köksrenoveringar, och veckans höjdpunkt handlar om vem som gick vidare i Let’s Dance. De rör sig, de andas, de låter – men de lever inte. När du imiterar svamp-ljudet från Super Mario får du en tom död blick i retur. Du kanske spelar med, pratar lite om vilket diskmedel som är drygast – men du vet att du alltid måste akta dig för dessa levande döda; de bits, och om du blir biten blir du en av dem.

– ”Men jag får i alla fall tacos nästa fredag”, tänker du, och drömmer om att rota fram nästa chokladpralin från livets gödselstack. Du kryper ihop i fosterställning i duschen, gråter, och nynnar på musiken från Xenon II. ”Jag tog ju bossen på level 26” tänker du. ”Fattar inte folk att det betyder nåt”.

Ge inte upp, säger SAK. SAK torkar dina tårar. SAK säger att du inte behöver assimileras, integreras, eller bli som de andra. SAK säger att du är vacker som du är, och att din förträfflighet kan lysa upp vägen för andra som är som du.
Vi bjuder därför in dig till SlaskHack 2016, och struntar i om du är Amiga, Atari, C64, Spectrum eller Altair. Vi vet att man inte väljer plattform – man föds till den plattform man är. Hos oss behandlas alla lika, så ta din Krupps Kraniewurst 600e och kom hit.

Kom ihåg – det du gör i livet ekar i evigheten. Slaskhack 2016.

mvh

— Ordföranden

Ordföranden har möjligen en känsla för det dramatiska, men är inte riktigt ajour med verkligheten. Sekreteraren styr upp det hela med en officiell inbjudan nedan!

SlaskHack är ett plattformsoberoende retrohack där alla är välkomna! Vi är nyfikna på alla gamla datorer och tv-spel som producerats och vill gärna se dem igång. Många olika maskiner brukar kunna beskådas på våra hack, och i år blir inget undantag. På tidigare hack har vi fått uppleva och se allehanda maskiner från namnkunniga företag som Commodore, Atari, Nintendo, Sinclair, IBM… men även Oric, BBC, Sega osv…

Namnet SlaskHack kommer från att hacket ligger när vi sannolikt inte har mycket mer snö än bara slask kvar att plaska omkring i… I namnet finns även ordet hack vilken innebär att många deltagare sitter och programmerar och grejar!

Så vill du slippa gå i slask och sörja, välkommen på en helg fylld med hack och glädje!

SlaskHack 2016
Datum: 11-13 Mars 2016
Tid: Fredag 17:00-22:00, Lördag 10:00-22:00, Söndag 10:00-16:00
Notera: Naturligtvis är det öppet under alla dygnets timmar för övernattande gäster.

Plats: Aulan, Flobyskolan, Floby
Floby ligger längs västra stambanan och Västtrafiks tåg brukar stanna på hållplats Floby, som f ö bara ligger 1 km från Flobyskolan. Floby har ICA (alldeles intill hållplatsen), pizzeria, mack och thairestaurang.

Entrévgift
Datorplats, förhandsbokad: 50 kr för hela helgen.
Datorplats, beställd på plats 11-13/3: 100 kr för hela helgen.
Fritt inträde för besökare som inte äskar på datorplats utan bara vill hälsa på och mingla. Minderåriga är välkomna i målsmans sällskap. Betalning på hacket – det billiga priset är en bonus för dem som tidigt inser att de kommer komma!

Vänligen notera att lokalen vi kommer vara i är större än tidigare års hacklokaler, men vi slänger ändå in en brasklapp om att ifall SlaskHack 0x07E0 blir övermåttan populärt måste vi kanske bli tvungna att se hacket som fullbelagt.

För att garantera sig en datorplats: BOKA TIDIGT! Om så inte skett och besökarlistan verkar full, läs informationen här och kontakta oss om du är osäker!

Anmälan
Omvandla info[ATARI]sak.nu till en giltig epost-adress genom att byta ut [ATARI] mot rätt tecken och skicka ett e-brev till den adressen innehållande namn, nickname, telefonnummer, om du kommer sova i lokalen samt gärna vilken plattform ni tar med er, eftersom det är kul att kunna göra reklam för vad för maskiner som kommer. Meddela även om ni inte önskar stå offentligt på besökarlistan.

Längst ned i denna inbjudan kommer vi lägga ut en besökarlista om vilka som förväntas komma. Där kommer vi även lägga in programpunkter som kommer äga rum på hacket. Dessa uppdateras kontinuerligt så återkom gärna till denna sida för information.

Att ta med sig
I korthet ber vi dig plocka med allt du vet att du behöver som exempelvis: ström- och nätverkskablage, grenkontakter och bildskärm. Om du övernattar i lokalen: något att sova på/i.

Faciliteter, övernattning och mat
Toalett och ordentligt kök finnes. Denna gång har vi inte tillgång till dusch. Vi kommer som vanligt ha en minikiosk där det kommer finnas kaffe, te, kakor och läsk.

I lokalen finns en scen med tjock ridå. Planen är att de som önskar kommer kunna sova där i mörkret i mån av plats. Vill man sova mer civiliserat finns Hotell Gästis i Floby (boka tidigt, de har bara sex rum!), Mönethorp (ligger ca 1 mil bort) eller så har Falköping givetvis flera alternativ.

Meddela oss gärna vid anmälan till hack om ni ämnar sova i lokal eller annorstädes, så vi vet ungefär hur många som kommer slafa i lokalen.

Köp & Sälj
Om gäster önskar sälja dator- och tv-spelsrelaterade saker och ting privat under hacket är det fritt fram, men förvarna oss gärna innan. Utnyttja gärna kommentarfunktionen här för att göra reklam för eventuella försäljningar. SAK frånskriver sig allt ansvar för gästers handel på våra arrangemang – vi kan således inte göras ansvariga ifall ni begår usla affärer.

Regler
För allas trevnad ber vi dig som besökare att följa några enkla regler!

 • Amigafolk måste bära propellerkeps
 • Inget bråk
 • Ingen rökning inomhus
 • Inga droger
 • Kasta ert skräp i papperskorgar
 • Var rädd om kök, toalett etc
 • Inget fylleri (rimlig alkoholkonsumtion är dock tillåten)
 • Använd sunt förnuft när du komponerar eller lyssnar på musik; försök inte överrösta varandra, och använd hörlurar i situationer där man normalt sett gör det.

Överträdelse kan innebära avhysning från lokalen och avstängning från arrangemanget. Vi som organiserar SlaskHack förbehåller oss rätten att avgöra vad som utgör en tillräckligt grov överträdelse.

VÄLKOMNA!

(Observera: Kommentarsfältet nedan är till för relevanta frågor och relevanta kommentarer. Kommentarer om huruvida man kommer eller ej, eller hur lycklig man är att det blir hack kommer att modereras bort. Slika kommentarer kan man publicera på vår Facebooksida istället).

Föranmälda besökare
Fnorder:
ZX Spectrum 128K
PeP: Firebee/CF
GhstWlf: MorphOS & RetroBSD
Redreamer: C64
Johey/sys5: Atari 130XE
Mindcooler/sys5: C64
Drummel: Amstrad CPC464
Thorn: Eine Berliner Autocalculator 210 Trabant Edition aus 1983.
DJ Fistfuck: Amöba1200
NollKollTroll: Sinclair ZX81
evl: Atari
TBC: Commodore 16
Instream & Hencox: Atari Falcon+CT60+SV
Kefka & Elina: Amiga600, Atari 520ST, N64 and more!
WERY: MSX2
Bjonte: C64
Zapac: BBC Micro mm!
Gizmo: Atari STe
ZiN: Atari ST, Commodular64
digix: C64 (and maybe more!)
Gonilotto: Stuff!
Natalie: Nintendo FDS & Game&Watch
Corpsicle: Amiga & Plus/4
micken: Beeb
Yoplait: NES

23 svar på ”SlaskHack 2016

 1. Jag vill köpa en SM124, död eller levande. Det enda som måste funka är power/volym-knappen. Resten har jag. Alternativt en fin fungerande, men då hamnar min på tippen, så hellre en trasig.

     • Grymt! Jag är i första hand intresserad av Johans knapp då jag skulle må dåligt av att slänga en i övrigt fungerande skärm, men får jag inte tag på denne Johan så är jag intresserad… Har du möjlighet att ha med den ”ifall att”? 🙂

     • Absolut, ingen fara. Tar med den, kanske annars är nån annan som är supersugen på en SM124. Vem vet? 😛

 2. Det verkar som om Gästis inte är ett alternativ längre, tyvärr. Vi ser oss om efter ev. andra tips på inkvartering.

 3. Jag har en svensk 130XE (Atari) och en japansk MSX2 FS-A1 (Panasonic). Båda två saknar strömsladd, så jag skulle inte tacka nej till att köpa en original strömsladd, till vardera maskin. Jag har också massor med grejer till salu, om någon söker nåt Atari/Philips/Nintendo/LaserDisc

 4. Har rensat en del, om kommer nog försöka rensa en del till innan hacket, och kommer ta med bland annat ett gäng T-shirts med spelrelaterade motiv. En del nya å en del använda nån enstaka gång. Hur som helst, jag skänker bort dom så det är bara att ta eller om det ska ingå i nån auktion under hacket, det får vi se, men de pengarna går till SAK isåfall 🙂
  Det är iaf lite ATARI-relaterade motiv (inte oväntat), Commodore å lite annat jox.
  Bättre nån får dom än att jag bara har de liggandes här i nån låda! Vi ses! 🙂

  • Om det är för funktionens skull, ska i princip vilken nätdel som helst som ger ut 9V likström @ 1A eller mer fungera, bara du ser till att vända så det är negativ polaritet i mitten. Jag har två nätdelar, men de har jag tänkt att använda med mina bägge ZX Spectrum + ytterligare en handfull konsoler/datorer där de passar.

 5. Jag behöver ett nytt skal/överdel till STE. Kan tänka mig att köpa en hel STF/M (fungerande eller trasig) att slakta också.

 6. Är det någon som inte åker så långt som kan ta med sig en RF kapabel tv extra?
  Vi har det väldigt fullt i bilen från Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.