HöST(h)ack 2015

Svenska Atariklubben inbjuder härmed till HöST(h)ack 2015!
[Senaste uppdatering: 2015-09-11]

HöST(h)ack är ett plattformsoberoende retrohack där alla är välkomna! Vi är nyfikna på alla gamla datorer och tv-spel som producerats och vill gärna se dem igång. Många olika maskiner brukar kunna beskådas på våra hack, och i år blir inget undantag.

Eftersom hacket ligger i skördetid  och ungefär en månad efter ordinarie Hackspett så kör vi ett annat namn: HöST(h)ack. Men innehållet blir samma och grillning kommer vi sannolikt kunna erbjuda ändå!

HöST(h)ack 2015
Datum: 11-13 september 2015
Tid: Fredag 17:00-22:00, Lördag 10:00-22:00, Söndag 10:00-16:00
Notera: Naturligtvis är det öppet under alla dygnets timmar för övernattande gäster.

Plats: Aulan, Flobyskolan, Floby
Floby ligger längs västra stambanan och Västtrafiks tåg brukar stanna på hållplats Floby, som f ö bara ligger 1 km från Flobyskolan. Floby har ICA (alldeles intill hållplatsen), pizzeria, mack och thairestaurang.

Entrévgift
Datorplats, förhandsbokad: 50 kr för hela helgen.
Datorplats, beställd på plats 11-13/9: 100 kr för hela helgen.
Fritt inträde för besökare som inte äskar på datorplats utan bara vill hälsa på och mingla. Minderåriga är välkomna i målsmans sällskap. Betalning på hacket – det billiga priset är en bonus för dem som tidigt inser att de kommer komma!

Vänligen notera att lokalen vi kommer vara i är större än tidigare års hacklokaler, men vi slänger ändå in en brasklapp om att ifall HöST(h)ack 2015 blir övermåttan populärt måste vi kanske bli tvungna att se hacket som fullbelagt.

För att garantera sig en datorplats: BOKA TIDIGT! Om så inte skett och besökarlistan verkar full, läs informationen här och kontakta oss om du är osäker!

Anmälan
Omvandla info[ATARI]sak.nu till en giltig epost-adress genom att byta ut [ATARI] mot rätt tecken och skicka ett e-brev till den adressen innehållande namn, nickname, telefonnummer, om du kommer sova i lokalen samt gärna vilken plattform ni tar med er, eftersom det är kul att kunna göra reklam för vad för maskiner som kommer. Meddela även om ni inte önskar stå offentligt på besökarlistan.

Längst ned i denna inbjudan kommer vi lägga ut en besökarlista om vilka som förväntas komma. Där kommer vi även lägga in programpunkter som kommer äga rum på hacket. Dessa uppdateras kontinuerligt så återkom gärna till denna sida för information.

Att ta med sig
I korthet ber vi dig plocka med allt du vet att du behöver som exempelvis: ström- och nätverkskablage, grenkontakter och bildskärm. Om du övernattar i lokalen: något att sova på/i.

Faciliteter, övernattning och mat
Toalett och ordentligt kök finnes. Denna gång har vi inte tillgång till dusch. Vi kommer som vanligt ha en minikiosk där det kommer finnas kaffe, te, kakor och läsk.

I lokalen finns en scen med tjock ridå. Planen är att de som önskar kommer kunna sova där i mörkret i mån av plats. Vill man sova mer civiliserat finns Hotell Gästis i Floby (boka tidigt, de har bara sex rum!), Mönethorp (ligger ca 1 mil bort) eller så har Falköping givetvis flera alternativ.

Meddela oss gärna vid anmälan till hack om ni ämnar sova i lokal eller annorstädes, så vi vet ungefär hur många som kommer slafa i lokalen.

Köp&Sälj
Om gäster önskar sälja dator- och tv-spelsrelaterade saker och ting privat under hacket är det fritt fram, men förvarna oss gärna innan. Utnyttja gärna kommentarfunktionen här för att göra reklam för eventuella försäljningar. SAK frånskriver sig allt ansvar för gästers handel på våra arrangemang – vi kan således inte göras ansvariga ifall ni begår usla affärer.

Regler
För allas trevnad ber vi dig som besökare att följa några enkla regler:
Inget bråk
Ingen rökning inomhus
Inga droger
Kasta ert skräp i papperskorgar
Var rädd om kök, toalett etc
Inget fylleri (rimlig alkoholkonsumtion är dock tillåten)

Överträdelse innebär avhysning från lokalen och avstängning från arrangemanget. Vi som organiserar HöST(h)ack förbehåller oss rätten att avgöra vad som utgör en tillräckligt grov överträdelse.

BESÖKARLISTA
Lars Thim (Fnorder), Atari ST
Peter Persson (PeP), Atari TT030
Johan Sahlberg (ZiN), Atari ST + Commodular
Daniel Henriksson (Redreamer), C64+Atari ST
Niklas Fredriksson (GreatGuy), Atari STE
Pär Moberg (GhstWlf), Atari MegaSTE + Amiga500
Jonas Hultén (bjonte), C64
Jonny Hylander, Många varierande!
Digix, !Atari
Alexander Björk (Kefka), Amiga600 + Atari ST
Johan Lundin (Karne), Nintendo N64
Elina, NES & SNES
Adam Klotblixt, ZX81 + SkajNätt
Torbjörn & Henke Gildå (Nature & InSTream), Atari FalconCT60SV
Kenneth Medin
olle2, Amiga
Malmix, A1200
esau / traktor, Amiga + MSX2
Anders Carlsson (Zapac), Acorn Electron, Atari 130XE & Fairchild Channel-F
Peter Pettersson (Bore/Traktor), Amiga & MSX

INPLANERADE EVENT PÅ HACKET
Lördag 12/9: Någon form av firande att SAK fyller 30 år och att våra årliga hack fyller 20 år! Tider och innehåll anslås längre fram.
Löpande under helgen: Turneringar i allehanda spel på allehanda plattformar.

 

VÄLKOMNA!

(Observera: Kommentarsfältet nedan är till för relevanta frågor och relevanta kommentarer. Kommentarer om huruvida man kommer eller ej, eller hur lycklig man är att det blir hack kommer att modereras bort. Slika kommentarer kan man publicera på vår Facebooksida istället).

3 svar på ”HöST(h)ack 2015

 1. [BORTSKÄNKES] Jag kommer till hacket ha med en låda diverse datortidningar (främst Atari) där man kan ta vad som önskas eller vraka. Finns det nåt kvar vid hackets slut går det i pappersåtervinningen.

 2. [SÄLJES] Jag kommer på HöST(h)ack sälja begagnade 3.5″-disketter. Kapacitet DD (dvs 720Kb) eller HD (1.44Mb). De säljes som tomdisketter, men finns det något på så frånskriver jag mig ansvar för innehållet helt och hållet. Det råder full bytesrätt på disketter som vägrar låta sig formatteras.

  Pris:
  5 st = 5 kr
  10 st = 10 kr
  25 st = 20 kr (80 öre styck)
  150 st = 100 kr (66 öre styck)

  Förhandsboka önskad mängd genom att skicka mail till lars[ATARI]pennskri.net genom att byta ut [ATARI] mot rätt tecken för att skapa en korrekt mailadress!

 3. [AUKTION] Jag har ett STOS + STOS Compiler + STOS 3D att avyttra under auktion på hacket. Allt boxat, manualer finns, disketterna är nyformatterade för att klara sig 25 år till! Lägg bud på papperslapp till mig på förhand, och/eller muntligen under själva auktionen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.