SAK-nytt Augusti 2015

Vi fortsätter på inslagen väg och kör SAK-nyheter igen. Idag blir det mestadels om HöST(h)ack 2015, men även om hemsidan och månatliga medlemsmötet på IRC inom kort. Känns bra att publicera den 20:e. Då hamnar vi alltid ca en vecka innan månatlig chat. Eller tycker någon att ett annat publikationsdatum skulle kunna fungera bättre?

HöST(h)ack 2015 Planeringen fortskrider. Vi kommer fira SAK 30 år och NAS 20 år på lördagen 12/9 kl 15.00 med kaffe och tårta! Grundarna av bådadera är inbjudna och vi hoppas att de har möjlighet att närvara. Givetvis är alla välkomna – både medlemmar från fordom och de som är medlemmar nu. Låt oss bara veta på förhand så vi kan planera för tårta åt alla.

Moderna lösningar för hårddiskar och nätverk/USB för Atari ST kommer att visas upp under hacket. Det finns inom föreningen användare av flera smidiga lösningar som skapats av den slovakiske hårdvarudesignern Miroslav Nohaj (Jookie). Det är en viss skillnad på att använda smidiga SD-kort som hårddiskar nu jämfört med bullriga hårddiskar i pizzakartongstorlek som fanns på 80-talet.

Föreningen har av en Atarianvändare fått en hög med programmeringsböcker som kommer att auktioneras ut under hacket. Håll ögonen öppna för mer information kring dessa kommer att publiceras.

Och slutligen: Glöm inte att meddela närvaro för att säkerställa en plats på HöST(h)ack 2015!

Hemsidan Vår wordpress-baserade hemsida har nu legat uppe i lite över en månad. Eftersom det varit semestertider har det inte varit mycket rörelse här men vi siktar på lite mer liv. Det skall vara en levande hemsida så vi önskar gärna feedback, både om det finns önskemål eller klagomål. Om någon är intresserad av att bli skribent kan ni kontakta oss i styrelsen på info[ATARI]sak.nu (som vanligt: byt ut [ATARI] mot korrekt tecken för att det skall bli en mailadress) och efter det får vi dryfta idéer och artiklar. Vi anar att det finns gott om kunskap därute i stugorna som längtar efter att bli publicerad!

IRC-chat Onsdagen den 26 augusti kl 20.00 är det dags för månatlig irc-chat. Vi försöker vara tillgängliga på vår kanal #atarisak alla dagar, men vår närvaro är garanterad just nämnda onsdagkväll. Ta chansen att ställa frågor om eventet. Vilka datorer som är tänkta att deltaga, vad för programvara folk kommer köra osv! Som vanligt är den månatliga irc-chatten knytkalas. Plocka med själva om  det önskas drickas och ätas något.

/ Styrelsen, genom sekreterare Lars Thim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.