HöSThack 2015 är över!

bildSå inföll söndag eftermiddag och deltagarna började droppa av. Sladdar drogs ur, lokalen städades och låstes. När vi åkte därifrån var det många av oss som åkte med en känsla av att man redan längtade till nästa hack!

Detta var tjugonde året som SAK hållit i sina årligen återkommande publika arrangemang, och dessutom 30 år sedan Svenska Atariklubben grundades.

Så vad hände på HöSThack? Jo: Kod skrevs, musik skapades, bilder pixlades fram, spel spelades, tårta åts, pizza och thaimat konsumerades, lödtenn smältes, erfarenheter byttes och skratt hördes till och från.

Eftersom det var kalas i år, så inledde vi med att chocka deltagare genom att bjuda på inträdet denna gången. P g a kalaset inbjöd vi till hacket även prominenta gäster som varit delaktiga i SAK tidigare. Vi fick besök av två ur styrelsen 1995 som drog i gång det här med årliga träffar: Ylva Budsjö, som var ordförande detta år, och Rolf Johansson som var chefredaktör till Atarimagasinet anlöpte till HöSThack lagom till innan tårtkalaset tog sin början.

Dessa bjöd på anekdoter ur hur klubben fungerade för 20 år sedan och med stora leenden bläddrade de i klubbtidningen från 1995 som bjöd på reportage om hur det första Nordic Atari Show hade varit.

På den tiden räknade man deltagare och besökare i hundratal. Till årets hack kom ca 25 personer med och utan olika plattformar: Atari, Commodore, Acorn, Nintendo, IBM, Sinclair med fler…

Eftersom det har druckits en del ur petflaskor och returburkar så gjorde vi som vanligt och pantade och skänkte de pengarna till bättre behövande. Röda Korset fick efter hackets slut idag 70 kr från vår pantning!

Det var, som det råkar bruka bli, ett fantastiskt hack! Utnyttja gärna kommentatorsfunktionen att berätta om DIN upplevelse från HöSThack 2015. Vi emotser inlägg om hur hacket var och vad som var bra och vad som kan göras bättre till nästa hack. (Inlägg med ursäkter om varför man inte kom och hur synd det var kommer obönhörligen modereras bort, då de inte kommer tillföra något till diskussionen.)

Vi i styrelsen tackar för denna gång och börjar planera inför nästa event som kommer äga rum innan vintern är över!

 

4 svar på ”HöSThack 2015 är över!

  1. Jag vidbringade en Atari 520STM och hade planlagt att koda i GFA Basic, men det kom jag inte igång med förrän på söndag morgon (med en mycket mystisk grafisk intermittent bugg. Innan dess höll jag i tårtservering och spelturneringar som vi betade av under lördagkvällen. Och så micklade jag med grafik till ovan nämnda GFA Basic-projekt. Börjar bli ganska bra. Hoppas jag hinner utveckla mera innan nästa hack.

    Slutligen: hade jag varit katt hade ni hört mig spinna ungefär hela hacket. 🙂

  2. Jag kom på lördagen och det var det en riktigt trevlig tillställning, som vanligt! Tårta och fritt inträde gjorde ju inte saken sämre! Jag fick bland annat lära mig varför C64’ans interrupt är ostabilt, hur meningslös men ändå lite tuff en super CPU är, att SID har samplade vågformer, att Lars är GFA guru m.m. Nästa gång ska jag dock, ta med varmare filt så jag sover bättre 😛 Sedan tänker jag ta med bättre hörlurar så jag hör min egenvalda musik bra, något som andra spel/demo entusiaster också kan fundera på 😉 Det var kul med tävlingar, gärna fler nästa gång!

    • Det hela är ju en orgie i (för andra) meningslös fakta! Jag lärde mig apmycket grejer jag inte visste om ZX81:an 🙂

      Ang. C64:ans interrupt så gäller det (nästan) alla plattformar faktiskt, men det märks nog bara i praktiken när man skriver kod som skall synka till elektronstrålen.

  3. Mycket kul att återse datorer och program och människor man inte sett på länge eller aldrig sett tidigare. Fantastiskt kul att komma till semifinal i Barbarian! Lars och/eller Kenneth, om ni har listor på vilka AM eller annat ni saknar till digitalisering, så kan ni väl maila mig en sådan? Jag har hittat lite gamla AM och planeringsmaterial till tidningen och annat Atari-material som t ex ett demoex av Papyrus. Sånt som kommer fram när man städar inför en flytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.