SAK-nytt September 2015

Återigen har vi kommit in två tredjedelar i månaden och publicerar SAK-nytt!

Hösthack 2k15 var en succé! Turneringarna blev inte lika många som vanligt, bland annat på grund av 30- och 20-årskalasen. Under lördagkvällen hann vi iallafall med två.

Den första turneringen var Quake 2 i sekreterarens medhavda gamla Thinkpads. Skott avlossades, fula ord uttrycktes och vissa spelare levde sig in i spelet så till den grad att de kroppsligen duckade när de var i eldstrid! Den avgjordes till slut med Sudden Death i ordets rätta bemärkelse! Alexander Björk var den som avgjorde och vann! Den turneringen följdes senare under kvällen upp med en favorit i repris från ett gånget Vinterhack i Tidaholm: Barbarian (Palace) Chopaholic Tournament. Det var en utslagsturnering som slutligen vanns av Digix!

Två aktiva styrelsemedlemmar från 1995 dök upp och förgyllde kalaset: Ylva Budsjö, som var ordförande och Rolf Johansson som var chefredaktör detta år. Utan dessa hade våra numera årliga träffar kanske aldrig instiftats. Det var roligt att få höra om hur det var i SAK för 20 år sedan.

Under hacket hölls ett kortare styrelsemöte och där beslöts att vi kommer hålla även nästa hack i Floby, p g a lokalens och omgivningens många fördelar. Håll utkik på sak.nu efter information om detta!

IRC-chat Onsdagen den 30 september kl 20.00 är det ånyo dags för månatlig irc-chat. Vi försöker vara tillgängliga på vår kanal #atarisak alla dagar, men vår närvaro är garanterad just nämnda onsdagkväll. Vi hoppas att tillfället tas i akt att dels starta någon klassisk äldre dator, dels inmundiga något gott buteljerat kanske samt i realtid drömma sig bort i 8, 16 eller eventuellt 32 bitar med oss i kanalen. Välkomna!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.