Atari 50 år

Vänner, det är inte klokt. Denna dag 1972 tog Nolan Bushnell det första spadtaget till varumärket Atari. Vad vi än tänker om allt som hände sedan, de efterföljande bolagen med samma namn och dess osannolika rokader, så är det idag vårt ikoniska och älskade Atari fyller 50.

Idag tar vi av hatten för Nolan och Fuji-symbolen.

Tack för mening, mål och syfte. Tack.

PS. Var det vi kallar Fuji verkligen en avbildning av Fuji-berget, eller handlade det om helt andra grejer? Läs mer här, du kan bli förvånad!

1 svar på ”Atari 50 år

  1. Helt galet. Gav TV-spel till massorna när TV- och arkadspelstillverkare ville hålla det dyrt med Pong. Och gav folket insikt TVspel är kul. Och sen levde vi ett liv där där vi Gav CP/M och PC 8/16 bit till massorna (Som IBM), var bäst för var bäst på ge MIDI, skapade en generation av synthmusik som inte kostade 50 000 per licens (som Apple). Och enda ungdomarna minns är Logotypen. Inte Colecovision. Eller Apple begärde 10 000 för koppla in en synthesizer. Eller Aldus var bättre än Adobe. Leve Atari! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.